Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevelpleister


Gevelpleisters ... esthetisch en beschermend.

Gevelpleisters hebben niet enkel een esthetische functie,maar zijn er uiteraard ook om uw woning te beschermen tegen alle weersinvloeden. Na een goede plaatsing van de sierpleister zijn uw gevels waterafstotend maar dampdoorlatend, zodat de muren kunnen "ademen". Onder het motto "weer een tevreden klant en referentie erbij!" willen wij U graag bijstaan tijdens uw bouw of renovatieprojecten in Vlaanderen.

Synthetische sierpleister

Synthetische pleisters worden in dunne lagen aangebracht: ze zijn elastischer dan minerale pleisters en daardoor ook minder gevoelig voor scheuren en vervuiling. Er bestaan verschillende soorten synthetische pleisters, maar in Vlaanderen wordt meestal voor de siliconenharspleister geopteerd. Deze bestaat uit minerale grondstoffen met als bindmiddel siliconenhars, emulsies en doorgaans een beperkte hoeveelheid polymeer. Eerst wordt een onderlaag voorzien van kalk/cementpleister die verstevigt is met een wapeningsnet en met een dikte tussen 12en 15mm. Hoeken worden versterkt met roestvrije profielen en ramen en deuren met slagregendichte profielen. Na volledige uitdroging van de onderlaag wordt deze voorzien van een voorstrijk of hechtlaag in kleur, welke wordt aangebracht met de verfrol. Uiteindelijk wordt de sierpleister aangebracht in kleur en korreldikte naar keuze. Dit soort sierpleister is volledig waterafstotend en is geschikter in een groene omgeving. Er is dus geen verschil te zien bij regen of droog weer.

We werken uitsluitend met betrouwbare leveranciers en kwaliteitsmaterialen:

Logo Vandeweege
Logo Caparol
Logo Carbon Partner

Waar moet u op letten?

De vakman moet letten op het feit dat alle raamdorpels voldoende oversteek ten opzichte van de bepleistering vertonen en moet er ook voor zorgen dat zijdelings afwateren op de raamdorpels onmogelijk is. Dit laatste kan verholpen worden door aangepaste stukjes arduin op de zijkanten te bevestigen zodat het afwateren enkel langs de voorkant kan. Ook bij topgevels dient een oversteek of metalen lijst voorzien te worden. Laten we uiteraard de gevelplint in arduin of gevelpleister niet vergeten en we hebben een gevel die lang mooi zal blijven. Indien u meer informatie wenst, aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier. Wij zullen u zo spoedig mogelijk van een gepast antwoord voorzien.